maandag 16 juli 2012

VICTORIA MARKET


'Gaan we nog iets leuks doen van het weekend', vraagt Mr X op vrijdagavond.
'We kunnen wel eens naar de Victoria Market gaan', antwoord ik eigenlijk als grapje....

'Ja leuk' antwoord hij en daar maak ik dan meteen maar gebruik van door te antwoorden: 'Morgen moet ik werken maar zondagochtend is goed wat mij betreft'....

Mr X houdt namelijk niet van winkelen......en van plekken die overvol met mensen zijn al helemaal niet. 
En als het ergens druk is dan is dat wel op de Victoria Market!!!!

Op zondagochtend vertrekken we dus met auto naar de binnenstad van Melbourne. Meteen al een beetje chagrijnig door het instellen van de GPS. Dit duur gekochte merkding heeft zo zijn eigen methode van letters weergeven op het scherm. Tik je een M in dan zet ie een letter die willekeurig rechts, links of boven de M staat weer. Wil je de de letter uitgommen geeft het gummetje een 9 aan en mag je het weer helemaal opnieuw proberen. 
(Hoe anders dan het goedkope E bay GPS-je uit China ($100.-).....duurt even voordat ie opgestart is maar dan geeft ie alle straten in de hele wereld weer....... maar ja die ligt in de andere auto)

Nadat het adres er eindelijk is staat stuurt de GPS ons ook nog door middel van een omweg door het centrum heen. Het rijden is een beetje apart in de CBD....voor rechtsaf moet je links voor sorteren en als we per ongeluk op een ander stukje van de route proberen in te voegen gaat de indiaase taxi chauffeur helemaal uit z'n dak en begint heel vriendelijk te claxonneren.......'Nou nou', zegt Mr X als hij vriendelijk terug zwaait naar de opgefokte man, 'je landgenoot uit de Big Bang Therory is veel vriendelijker hoor'.......

Na wat gezoek zijn we eindelijk op de markt waar een enorme rij voor de ATM staat....gelukkig hadden we onderweg al ergens geld getrokken.

'Heb je al spijt van je uitje naar de markt', vraag ik als we ons door de enorme stroom mensen laten meevoeren?
'Hmmmmm.....', bromt hij terug.

Mr X winkelt alleen als het shoppen een doel heeft dus geef ik een draai aan ons uitje en zeg dat ik op zoek ben naar een echte Aussie wax coat, zo eentje die ik ooit ergens in M'burg heb gekocht en die ik zovaak gedragen heb dat ie totaal versleten bij de vuilnis is gezet een aantal jaren geleden.

Lijkt makkelijker gezegd dan gedaan.....de hele markt hangt vol met van alles en nog wat maar geen wax jassen te vinden

....... totdat we eindelijk in een klein winkeltje een aantal jassen zien liggen.
Niets geen leuk markt-prijsje maar een stevige stoere jas van Australische makelaardij met een stoer $$$$$$ prijskaartje eraan.

Na even dubben waarbij de verkoper ons meteen een korting gaf zat even later de jas in een plastic tas en konden we op zoek naar ons volgend doel....

.......een stuk lekkere pittige hollandse kaas en een lekkere lunch.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie achter wil laten.
Klik op pijtje en kies voor Naam/URL.
vul je naam in en URL als je een weblog hebt.
Klik op doorgaan.
Klik daarna op reactie plaatsen
Dank je wel.....