zondag 8 juli 2012

CONDITIE: NUL KOMMA NUL !


Vandaag zijn we in de auto gestapt met het voornemen deze zonnige dag te benutten met een wandeling.

Nou zijn we niet echt van die 'lopers' maar ik hoopte dat het vele fietsen in Holland me toch wel een fitheid boost had gegeven......dus we besloten de 1000 Steps, Kokoda Memorial Trail te beklimmen.

Eerst was het bijna 2 km een glooiende helling omhoog lopen totdat we bij de onderste trede van de 1000 Steps aankwamen....en vanaf daar begon eigenlijk pas het echte werk!

Dit was voor de eerste keer dat we hier geweest zijn en het was meteen een herinnering aan dat we eigenlijk eens wat meer zouden moeten sporten.
De mooie groene omgeving vol varens, andere mooie oude hoge bomen en beesten trok zich totaal niets aan van de constante stroom van hijgende mensen die opweg waren naar de top en een even grote stroom mensen die langs het modderige pad naar beneden glibberden.

Onderweg waren de nodige plaquettes geplaatst met informatie over de route, over de Kokoda trail en de soldaten die op een veel ergere route in Papua New Guinia hebben moeten afzien in WWII.

Niet veel mensen namen notitie van de borden....misschien hadden ze ze allemaal eens al eerder gelezen.....maar ik ben regelmatig gestopt om ze te lezen, al was het alleen maar om op adem te komen op het moment dat ik dacht flauw te vallen!





5 opmerkingen:

  1. In 100% zitten ook twee nullen ;-)!
    En je kon nog aardig fietsen in haarlem!!!

    Ziet er mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij valt het met die conditie wel mee. Trappenlopen is hartstikke zwaar. Goed gedaan en weer mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ gelukkig liep iedereen een beetje te hijgen....maar er waren er ook die dit als fitness deden en die baalden volgens mij flink van al die hijgende toeristen!

      Verwijderen
  3. Trappenlopen met die camera en lenzen!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achter wil laten.
Klik op pijtje en kies voor Naam/URL.
vul je naam in en URL als je een weblog hebt.
Klik op doorgaan.
Klik daarna op reactie plaatsen
Dank je wel.....