dinsdag 15 mei 2012

VERTREK NAAR ROME

Maandag hebben we nog de hele dag voordat we richting Rome vertrekken en Chris neemt me mee op een wandeling richting Spaarnwoude.....om alvast in de stemming te komen voor onze wandelvierdaagse.
Normaal is dit een deel van zijn skeeler-route.

 Aan het eind van de middag vertrekken we naar Schiphol waar we nog een tijdje moeten wachten tot onze 'kist' naar Rome vertrekt.


De KLM bracht ons precies op tijd waar we wezen moesten nu alleen de trein nog halen. Chris had al op het internet gezien dat de treinverbinding een beetje krap was. Om bij ons hotel in de stad te komen hadden we de laatste trein nodig en die zou al heel snel vertrekken of we zouden met de taxi kunnen gaan.
We werden al begroet door menig taxi chauffeur die ons voor 50.- euro wel in de stad wilden afzetten maar dit was plan 2...eerst wilde we proberen de trein te halen!
Dus samen met nog een aantal vakantiegangers volgden we de borden met het plaatje van een trein. Deur zat op slot......dan met de lift naar boven....die deur was ook na 22.00 uur gesloten.
Heel vreemd want de borden stonden toch echt met een pijl naar de dichte uitgang. Er liep steeds een andere hollander met ons mee en Chris stelde voor dan maar een taxi te delen met ons drietjes maar daar had de beste man geen zin in.
Wij naar buiten en aan de zoveelste voorbijganger de weg naar de trein gevraagd. Gelukkig zat er een Italiaanse bij die ons de goede kant op wees en we zagen zowaar de trein klaar staan op het perron. Chris 2 kaartjes getrokken en ik met de koffer het perron op naar de achterkant van de trein waar een aantal mensen op het perron stonden....hijgend kwam Chris aanrennen maar de trein zat op slot!!!!! We moesten op het perron aan de andere kant zijn vertelde twee hollende mensen die hun koffers achter zich aan sleepte.....
Wij er achteraan en gelukkig konden we nog net instappen terwijl de conducteur op zijn fluitje blies.

De man die weigerde met ons een taxi te delen waren we ondertussen kwijt geraakt...die was met een groep andere toeristen de verkeerde kant opgegaan.

Chris en ik hopen natuurlijk stiekem dat hij 50 euro kwijt was aan zijn taxi!!!!!!! 

Daarna met koffer op de aanwijzingen van de iPhone naar het hotel gelopen (wel een beetje om bleek later) waar we om 12.30 bij het hotel aankwamen en meteen het bed in doken om te slapen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie achter wil laten.
Klik op pijtje en kies voor Naam/URL.
vul je naam in en URL als je een weblog hebt.
Klik op doorgaan.
Klik daarna op reactie plaatsen
Dank je wel.....