vrijdag 18 mei 2012

ROME



De eerste dag zijn we na het ontbijt meteen op pad gegaan om Rome te bezichtigen. We besloten eerst naar het Colloseum te lopen en kwamen onderweg al de nodige oude mooie gebouwen tegen. Wat een oudheid is hier bij elkaar te zien....de gehele binnenstad is een musea.....

Het ging alleen pas om 12.00 uur open dus zijn we van plan veranderd en met de hop on hop off bus om de stad te verkennen en later op de dag zouden we op dit punt terug komen.
We zaten lekker op de bovenste verdieping in het zonnetje en door onze oortjes hoorde we commentaar over de route......Chris verbrande meten zijn nek, armen en gezicht wat hij pas 's avonds merkte en waar we de volgende dag maar wat zonnebrand voor hebben gekocht!

Het Colloseum heeft een diepe indruk op me achter gelaten...gebouwd in VII....hoe hebben die mensen dat zonder alle hulpmiddelen die we tegenwoordig hebben voor elkaar gekregen....al die stenen, al die hoogtes en al die versierselen!!!!!

We hebben lekker op een terrasje gezeten, in het gras gelegen om uit te rusten en duizenden andere toeristen bekeken....

's Avonds ergens een hapje gegeten en lekker bijgekletst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie achter wil laten.
Klik op pijtje en kies voor Naam/URL.
vul je naam in en URL als je een weblog hebt.
Klik op doorgaan.
Klik daarna op reactie plaatsen
Dank je wel.....