donderdag 31 mei 2012

AMSTERDAM

Vandaag zou ik een dagje naar A'dam gaan om wat foto's te maken.
Helaas was er geen zonnetje of wolkje aan de hemel te bekennen....alles zag er maar grauw en grijs uit.
Op de fiets naar het station waar ik em dit keer niet vast gelegd heb aan het bouwhek. Deze worden namelijk regelmatig met een grote kniptang losgeknipt volgens een sms-je van Chris. Dus op slot en met een ketting aan het voorwiel netjes in de rij van honderden andere fietsen gezet.

Op het station een retourtje A'dam centraal gekocht en op slippers dit keer (de blaren zijn momenteel open dus dichte schoenen zijn een beetje pijnlijk) lopend door de hoofdstad.



Helaas....alle echte amsterdamse gebouwen waren niet erg fotogeniek vandaag. Het station was omgeven door bouwhekken, op de Dam, waar overigens ook een groot hekwerk omheen stond was een man met een soort kettingzaag een stuk van het monument aan het afzagen, voor de Munt stond een grote strandvoetbalbak.....Het water voor het station was ook afgezet dus al met al een slecht begin.


En toen kwam ik dit plaatje tegen......
De KLM zwaan die zijn nest gemaakt had van allerlei zwerfafval.


Zelfs de dieren maken moeilijke tijden door zo te zien!!!!!!



Na wat over de grachten gelopen te hebben, wat foto's gemaakt te hebben van de geveltjes ben ik terug naar het station gelopen via de Bijenkorf en de Kalverstraat.

Daar was niet zo gek veel veranderd. Nog steeds veel winkelende echtparen waarvan de vrouw zich enthousiast op de rekken vol kleding stort en de mannen ergens een beetje verveeld om zicht heen staan te kijken of als ze geluk hebben een stoel vinden om in neer te ploffen (of gewoon in de etalage gaan zitten).

Het aantal H&M-en zijn niet meer te tellen en de levende standbeelden staan er ook nog steeds, maar sinds ik weet wat hun jaarinkomen is heb ik totaal geen moeite om ze zonder iets in de pet te gooien voorbij te lopen....


Ondertussen was het flink begonnen met regenen en heb ik de trein terug genomen naar Haarlem waar Chris ook ondertussen thuis was gekomen van het vliegen.


Later die midday nog even langs het tuincentra geweest voor een plant voor in de woonkamer en omdat het huis zo opgeruimd was wat foto's van zijn huis gemaakt.....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie achter wil laten.
Klik op pijtje en kies voor Naam/URL.
vul je naam in en URL als je een weblog hebt.
Klik op doorgaan.
Klik daarna op reactie plaatsen
Dank je wel.....