zaterdag 3 maart 2012

VIES PRAATJE

Sinds Marlieke het huis uit is is Jazz ons enige thuiswonende 'kind'.

Als hond heeft ze bij ons denk ik niets te klagen; minstens drie keer per dag gaat ze wandelen, ze woont indoors en ook al krijgt ze dagelijks dezelfde bak voer voor haar neus gezet het is van een goed merk en ze lust het graag. Zodra ze de koffiemachine hoort staat ze klaar met haar koekjes-bal die dan gevuld wordt, als we rijst eten krijgt ze ook vaak een schepje rijst in haar bak en overal in huis staat wel ergens een mand of deken waar ze zich neer kan vlijen/vleien (?) voor haar meest favoriete bezigheid slapen.... Ze wordt gekamt, krijgt op tijd haar vlooien druppels en wormen kuren en is up to date met al haar injecties.

In vergelijking met de buurhonden lijkt me dat een prima leven. Deze twee kleine keffertjes wonen zoals zoveel honden in Australiƫ buiten in de tuin. Zodra we onze neus buiten laten zien worden we getrakteerd op een blafconcert. Wandelaars en fietsers over de dijk krijgen dezelfde behandeling..... Uitgelaten worden ze nooit en hun verwaarloosde tuin is dus een en al hondendrol. De buren hebben net een schattig klein poesje aangeschaft maar hij of zij krijgt dezelfde behandeling. Niet de tuin maar het balkon op de eerste verdieping is zijn/haar terrein als er niemand thuis is ( en er is vaak niemand thuis). Geen water, geen voer en geen kattenbak, nou ja geen kattenbak.......een grote kattenbak!!!!!!

De verhuiswagen staat voor...de buurtjes gaan verhuizen en hopelijk vergeten ze hun huisdieren niet!


De laatste weken schurkt ons vierde kind met haar kont over het tapijt met haar achterpoten omhoog ....

Maakt daarbij oer geluiden en slaat haar kop woest van links naar rechts is al met al best een komisch gezicht....

Het tapijt liet steeds meer vlekken zien die we er dan weer uitpoetste met een sopje...

Na wat ge-google & ge-you tubed  blijkt een hond anal glands te hebben die verstopt kunnen raken.....

Nooit geweten...maar inderdaad die waren vol of verstopt of hoe het ook mag heten. Heb dit vieze karweitje gedaan terwijl meneerX zich ergens verschool in de keuken.

Hij is blij dat ik het kan en heeft totaal geen interesse om het te leren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie achter wil laten.
Klik op pijtje en kies voor Naam/URL.
vul je naam in en URL als je een weblog hebt.
Klik op doorgaan.
Klik daarna op reactie plaatsen
Dank je wel.....