maandag 5 maart 2012

OWNERS CORPORATION

Sinds twee jaar is meneer X voorzitter van de vereniging van huiseigenaren van onze buurt.
Vanaf het moment dat hij een aantal jaren geleden zijn mond opentrok op de jaarvergadering werd hij de vereniging binnen getrokken en al snel mocht hij zich de voorzitter van het hele stel noemen.
Hij begon in een tijd dat hij net zijn baan had opgezegd, zeeën van tijd had en zich duidelijk overal in kon vast bijten....

Zo had hij binnen No time een aantal zaken in orde. De financiële kant werd wat duidelijker, de verzekeringen van alle huizen die flink onderverzekerd waren kwamen up to date, er werd een andere tuinman aangenomen, de afhandeling van de ontwerper & bouwer van de hele estate is nog steeds aan de gang. De golfbaan werd verplicht om het stuk grond wat in hun eigendom is en bij ons in de wijk ligt te onderhouden enz enz........

Er werd bemiddeld bij buren ruzies welke de voorgaande jaren al flink waren geëscaleerd. Zo is er een (ouder  !!!!!! keurig) echtpaar dat door burenruzies een beetje is ontspoord. Er werden 's nachts waterkranen open gedraaid, citroenbomen gekapt en schuttingen verplaatst....dit alles werd regelmatig bij de VCAT voorgelegd (soort rechtbank) wat in de nodige duizenden $$$$ liep.

Zoals bij iedere vereniging zitten ook hier een paar dwarsliggers in de commisie en meneer X is op een punt aangekomen dat hij het een beetje zat begint te worden.

Figuur # 1 vond dat de tuinman niet goed was en om van zijn gezeur af te zijn werd  #1 in de tuincommisie gezet, hij ontsloeg de beste man en nam een tuinman-vriendje aan. Deze wordt bij iedere keer als hij komt om de grond op de estate te  verzorgen vast door hem in de arm genomen want rond zijn huis ziet alles er picco bello uit.....de rest wat minder!
# 1 onderneemt graag dingen namens de commisie zonder overleg en hij vindt zichzelf enorm belangrijk, heeft overal commentaar op en als het aan hem lag lijken de maandelijkse vergaderingen wat meer op een een cricket wedstrijd.....saai, langdradig en het kan dagen lang duren!

Figuur # 2 vind dat de kinderen die op straat spelen overlast bezorgen.
Kids horen niet op straat..... en op het pleintje waar wat bomen vervangen moesten worden die de tuinman op de oorspronkelijke plek weer terug zou planten heeft  # 2 ze kris kras over het grasveld laten plaatsen (met toestemming van de commisie ... niet dus) zodat het geen lekker voetbalveldje meer is!

E mail na E mail stroomt meneer X zijn mailbox binnen met klachten over spelende kinderen. Toen de beste man dat thuis vertelde zei ik dat er nog wel een Unit op mijn werk vrij zijn of anders is een 55 + wooncentrum ook wel een goede oplossing. (meneer X heeft 'm dat verteld in de laatste vergadering....ben benieuwd of hij gaat verhuizen!)

Nog een paar maandjes en meneer X de voorzitter stapt er uit......
voordat er echt stoom uit zijn oren komt!




1 opmerking:

  1. Moest het stukje enigszins aanpassen. de hoofdpersoon is bang dat er anders weer wat onbestemde taxi's voor de deur staan!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achter wil laten.
Klik op pijtje en kies voor Naam/URL.
vul je naam in en URL als je een weblog hebt.
Klik op doorgaan.
Klik daarna op reactie plaatsen
Dank je wel.....