woensdag 25 januari 2012

WARM

De wachttijd bij de tandarts was ongeveer net zo lang als de wachttijd bij de chemist. Tegenwoordig halen we onze medicijnen bij Chemist Warehouse omdat de prijzen daar aanzienlijk lager zijn. Iedere apotheek- die gewoon in de zeg maar hollandse drogist aanwezig zijn- heeft zo hun eigen prijzen. Het kan zijn dat het verschil oploopt tot $ 30.- per recept. Het loont daarom de moeite om rond te kijken op gebied van pillen-prijzen.

Wel moet je altijd 20 a 30 minuten wachten voordat ze in een gestickert doosje met je naam erop zitten....dat doen ze vast expres omdat je zo rustig kan winkelen in de rest van de winkel en je altijd wel weer thuis komt met iets wat niet op je lijstje stond.....

Goed een haarmasker, wat paracetamol, gezichtsdoekjes en een zak pillen voor de hele familie 'rijker' sta je dan na een half uur weer buiten!


Ondanks de regen die we af en toe hebben wordt het weer een beetje een gele dorre boel buiten......Gras verpietert, grond krijgt scheuren en de planten in de tuin hebben iedere dag weer een gieter water op hun kop nodig.

De stranden zijn de afgelopen dagen gevuld met mensen die afkoeling in de zee zoeken en er zijn helaas de afgelopen week 4 mensen verdronken hier in de buurt. Zelf zwem ik ook graag maar durf nog steeds niet verder het water in dan tot aan mijn borst. Altijd is er een tikkeltje angst voor een haai (alhoewel daar in de baai niet zoveel sprake van is....maar aan de andere kant waarom heeft de zwemclub in Brighton haaien netten rond zijn/haar zwembassin!!!!!)
Ben me ook bewust van de stroming die vlak bij de kust aanwezig is....(je hoeft alleen maar naar Bondi Beach te kijken hoe dicht deze gevaarlijke stromingen bij het strand aanwezig zijn)....nog een reden om niet diep de zee in te gaan.

Australiƫ is zich weer aan het klaar maken voor Australia Day (26 januari). Overal verschijnen vlagen aan de huizen en balkons, de winkels liggen vol met ballen, handdoeken, vlaggetjes voor aan de auto, paraplu's en ander spul met de australische vlag erop.

Weer een lekkere vrije dag waar veel lam in voorkomt:

* traditioneel staat lam op de BBQ op het menu.....
*tieners en andere malloten zuipen zich lam....
*en voelen zich waarschijnlijk lamlendig de volgende dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie achter wil laten.
Klik op pijtje en kies voor Naam/URL.
vul je naam in en URL als je een weblog hebt.
Klik op doorgaan.
Klik daarna op reactie plaatsen
Dank je wel.....