zondag 1 april 2012

20 JAAR

Vandaag is baby jarig , het konijnenknuffel van Marlieke die ze voor haar geboorte kreeg van onze oude buurtjes uit Leusden.

Omdat ze ouder moest zijn dan haarzelf heeft ze jaren geleden 1 april uit gekozen voor haar knuffel-verjaardag.


Baby die overal mee naar toe moest. Die zorgde dat ze iedere avond in slaap viel, Marlieke met haar duim in haar mond, de oren van baby rond haar vinger gewikkeld tegen haar neus aan.

Ze verhuisde samen met Marlieke mee van Raamsdonksveer via Maastricht en Bedford naar Melbourne. Ze ging mee op vakantie; waar we ook naartoe gingen, niet in de koffer maar in de handbagage zodat af en toe even aan haar zachte oren gevoeld kon worden....

Er werd zoveel met haar geknuffeld dat haar lijfje begon te scheuren en de gaten niet meer door 'Oma' (dat ben ik dus want zij was de Mama) gestopt konden worden. Met een roze stofje werd geprobeerd een nieuw lijfje te naaien maar al snel ging de vulling zakken en zag haar lijfje er maar vreemd uit.

Omdat mijn moeder in die tijd poppenkleertjes aan het breien was voor de mijn nichtje Femmy werd aan Opoe (ja Mam, zo heet de moeder van Oma ) gevraagd een truitje voor Baby te breien.....

Baby met haar oortjes die alleen bestaan uit een paar draadjes.....dat mochten we niet hardop zeggen want Baby kon ook alles horen....haar neusje is doorschijnend, haar oogjes na een 'Jazz attack' een beetje beholpen terug genaaid....

Een aantal jaar geleden verhuisde Baby naar een plekje in de kledingkast van Marlieke. Maar voor vandaag mag ze er even uit.

Baby, het knuffeltje van onze jongste dochter, twintig jaar oud...
Ook knuffels worden soms oud
Waar blijft de tijd!!!!!!!!!!!!!!!

2 opmerkingen:

  1. ik moest vandaag ook aan baby denken op haar verjaardag.
    Wel jammer dat ze in de kast woont.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ Hi Lotte, baby is lekker ouder dan twi twi.....zei Marlieke gisteren. Dus aan jou knuffeltje wordt ook nog regelmatig gedacht.
      xxx

      Verwijderen

Leuk dat je een reactie achter wil laten.
Klik op pijtje en kies voor Naam/URL.
vul je naam in en URL als je een weblog hebt.
Klik op doorgaan.
Klik daarna op reactie plaatsen
Dank je wel.....