vrijdag 20 januari 2012

DAGJE TENNIS

Gisteren een dagje naar de Australian Open geweest.....


Etienne had de wedstrijden al uitgeprint en we hadden dit jaar alle drie een mobieltje bij ons voor het geval we elkaar weer kwijt zouden raken.
We waren er rond 11.30 en ET liep in hoog tempo naar de Margaret Court...Marlieke en ik erachter aan hobbelend ......het was duidelijk...dit jaar geen tijd voor free bees and stomme foto's waarvoor je in een hele lange rij moest staan.
Voordat je de court in komt staat er al een lange rij......het heeft een vreemd systeem...als je eenmaal een plaatsje hebt kan je de court verlaten en later weer terug keren en hiermee de rij overslaan. Hierdoor blijven er altijd lege plekken ontstaan terwijl buiten de mensen staan te dringen om binnen te kunnen komen. Een soort handdoek-op-je-ligstoel-bij-het-zwembad-effect!

Het was warm maar gelukkig niet zo warm als eerder deze week en toen we eindelijk binnen waren zaten we met onze rug in de zon wat het minder warm maakt.....Wel blijven smeren met zonnebrand...oei wat hebben we een hoop rode ruggen, scheidingen en neuzen gezien!

We hebben twee lange singles gezien van jonge Aussies.


en het publiek was natuurlijk voor.....

De eerste tegenstander was duidelijk geïrriteerd door het Aussie, aussie, aussie...oi, oi, oi......en sloeg een bal keihard het publiek in. Had ie niet moeten doen want toen was het hek van de dam en werd er nog meer gejubeld!

Helaas waren de tegenstanders voor beide net even iets te sterk!


Voor mij is het altijd een combinatie van mensen kijken....mooi uitgedoste supporters spotten, kijken hoe groot de lenzen zijn van de prof fotografen (had dit keer mijn kleine camera meegenomen...was zo lekker licht!), meedoen met de wave, opgaan in een mooie rally en af en toe helemaal de stand kwijt zijn. Er werd tot twee keer toe een strandbal door het publiek in de pauzes rond gemept voordat de bal lek geprikt werd en de starter van dit grapje in de boeien geslagen werd....er zat een vreemd blauw mannetje gehuld in een soort lycra pak....(Marlieke vertelde dat die ook regelmatig in het uitgaansleven te zien zijn).

Om 21.00 uur waren we weer thuis.
Jazz die de hele dag als een echte australische hond buiten had gezeten was zo blij toen we er weer waren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie achter wil laten.
Klik op pijtje en kies voor Naam/URL.
vul je naam in en URL als je een weblog hebt.
Klik op doorgaan.
Klik daarna op reactie plaatsen
Dank je wel.....