donderdag 22 december 2011

VOGELS

In de grote oude kale (dode) boom tegen over ons op de golf course zitten de hele dag wel vogels. Hoe ze heten weet ik niet. Een aantal lijken heel erg op pinquins, van die kleintjes, maar goed pinquins kunnen niet vliegen en deze duidelijk wel......en een soort lepelaars maar ook daar weet ik de echte naam niet van.
Van de laatste soort hebben 2 stelletjes een nest hoog in de boom. Heel trouw bewaken ze samen hun nest.
Een van de nesten heeft aan de onderkant een lijkje van een andere lepelaar hangen...zo triest!
Op de pelikanen en een paar overvliegende kakatoes en lorikietjes hebben we hier maar weinig leuke vogels vliegen. In ons vorige huis wilde we de lawaaierige gekleurde vogels af en toe wel eens de bek dicht tapen als we weer getrakteerd werden op een early-bird-concert om 4.00 's morgens......maar hier is het stil in de wijk!

We hebben wel veel meeuwen, magpies, een klein jong roofvogeltje en duiven die er vrolijk op los koeren. 



Op de groenstrook naast de rivier zijn ze momenteel het riet aan het doodspuiten. Het hoge riet, een heerlijke woonplaats voor slangen en muizen gaat vervangen worden door gras. Ook willen ze aan onze kant een aantal aanlegsteigers maken voor boten wat wel een leuk gezicht is. Het project duurt alleen 3 jaar duren dus we zullen geduld moeten hebben.
Na een week spuiten staan er nu bordjes dat we tot mei 2012 het riet niet meer in mogen....(dat was ik toch al niet van plan  nadat ik een paar keer op een meter afstand oog in oog stond met een slang!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie achter wil laten.
Klik op pijtje en kies voor Naam/URL.
vul je naam in en URL als je een weblog hebt.
Klik op doorgaan.
Klik daarna op reactie plaatsen
Dank je wel.....