dinsdag 3 januari 2012

ONTSLAGEN.....

1 januari



Overstuur en huilend komt Marlieke uit haar werk. Snikkend verteld ze dat de baas haar heeft ontslagen (pftt voor mij even een opluchting want je haalt je allerlei dingen in je hoofd, auto ongeluk waarbij je iemand verwond of nog erger, lastig gevallen worden door een vreemd figuur).

Dan komt het hele verhaal eruit:

Marlieke had geen extra shift achter haar normale shift willen werken omdat ze was uitgenodigd voor een familie diner bij een vriendin! Ze zei dat ze wel eventueel tot 18.00 kon maar niet tot 19.00 en afsluiten. Dit plus de oudejaars shift had haar baas over de drempel van redelijkheid gebracht!

Marlieke heeft 2 vaste shifts per weer en valt indien ze kan in voor andere mensen. Op oudejaars avond stond ze opeens ingedeeld op een dienst buiten haar normale shifts. Zonder met haar te checken of ze beschikbaar was had de nieuwe manager haar ingedeeld. Deze avond had ze al een dienst bij haar andere werk aangenomen dus toen ze vertelde (een week voor de dienst) dat ze die avond echt niet kon belde de manager meteen de baas op om te zeggen dat Marlieke niet wilde werken!!!!

 Nieuwjaarsdag was haar normale shift en omdat managment niemand konden vinden om later die dag af te sluiten (waar Marlieke voor getraind is) vonden ze het maar heel normaal dat de twee meisjes die op dat moment aanwezig waren een dubbele shift zouden draaien. Toen ze allebei vertelde dat dit niet mogelijk was door gemaakte andere afspraken ging de baas door het lint. Het vervelende was dat hij de meisjes vroeg wie van de twee ontslagen moest worden en toen ze daar totaal geïntimideerd niet op antwoordde ontsloeg hij ze allebei.......

Ik probeer een snikkende dochter te troosten, zeg dat het niet fair is en dat ze door haar twee baantjes al zoveel werkte dat het geen ramp was....maar vanbinnen kookte ik van woede om dit onredelijke gedrag van een volwassen vent.

Etienne schijnbaar ook want die is ff  beleefd en kalm verhaal gaan halen bij de bakker in Moordilac.

Nee ze waren niet ontslagen, en hij had een zaak te runnen bla bla blahhhhh, Marlieke was een van zijn beste krachten en de volgende dag zou hij Marlieke wel bellen.

Hij heeft gebeld, excuus aangeboden en gevraagd of ze vandaag weer wilde komen werken.....

Marlieke heeft beleefd geweigerd en onze zegen heeft ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie achter wil laten.
Klik op pijtje en kies voor Naam/URL.
vul je naam in en URL als je een weblog hebt.
Klik op doorgaan.
Klik daarna op reactie plaatsen
Dank je wel.....